Artikel top billede

HP hårdt ramt: Indtjeningen styrtdykker

Verdens største it-selskab har svært ved at tjene penge. Indtjeningen er styrtdykket i den seneste tid.

Verdens største it-selskab målt på omsætning, Hewlett-Packard, mærker nu for alvor konsekvenserne af den voldsomme turbulens, som selskabet har gennemgået i de seneste år.

HP's netto-indtjening for fjerde kvartal er nemlig faldet med mere end 90 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Selskabets netto-indtjening for fjerde kvartal landede på 1,1 milliarder kroner.

I det tilsvarende kvartal i fjor klokkede HP en indtjening på knap 14 milliarder kroner.

Indtjeningen per aktie er således faldet fra 6,08 kroner i fjor til nu blot 66 øre - et fald på 89 procent.

Ny topchef

Det alarmerende kvartalregnskab kommer netop som HP's nye topchef, Meg Whitman, har sat sig til rette i chefstolen.

Hun tiltrådte i september, efter HP's bestyrelse fyrede den daværende topchef, tyskeren Leo Apotheker, der blot nåede at sidde et lille år som topchef.

Her nåede han til gengæld at så godt og grundigt tvivl om HP's kommende retning og strategi med en række udmeldinger, som du kan læse mere om her.

HP's omsætning i fjerde kvartal faldt med tre procent i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år. Omsætningen landede på 177,5 milliarder kroner.

Bedste resultat i koncernen har HP's software-division leveret. Her har HP nemlig oplevet en god vækst i salg af licenser og services. Det har ført til en samlet omsætningsvækst på 28 procent.

Services-divisionen voksede to procent, mens det ser knapt så godt ud for salg af server- og storageløsninger, der er faldet med fire procent.

Selskabets såkaldte 'Personal Systems Group,' der tæller pc-produktionen, oplevede en omsætningstilbagegang på to procent.

Økonomisk afmatning

HP begrunder selv det lunkne resultat med den globale økonomiske afmatning, der har ført til faldende forbrug.

Ligeledes har selskabet været ramt af en række dyre interne sager, der blandt andet tæller udskiftningen af topchefen, ligesom de forvirrende udmeldinger har kostet på bundlinien.

"2011 har været præget af en masse drama. Nu skal vi tage os sammen og få reduceret dramaerne her omkring," lyder det fra Meg Whitman.

Hun peger blandt andet på, at HP med hende ved roret beholder pc-forretningen, som Leo Apotheker ellers overvejede at sælge.

"Vi er gået ind på software-markedet for at skabe værdi for kunderne og ikke for at transformere HP til et software-selskab," siger hun.

Når det gælder hele regnskabåret, kommer Hewlett-Packard ud med en nettoindtjening på 39,3 milliarder kroner på en omsætning på 703 milliarder kroner.

Læs også:

Derfor vil HP beholde sin pc-division.

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest.

HP har hovedrengøring: Rydder op i ledelsen.

Fyret HP-topchef scorer kassen på fed fyrings-pakke.

HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere