Artikel top billede

HP: Vi frigiver WebOS-koden under denne licens

Hewlett-Packard er klar med en dato for udgivelsen af kildekoden til WebOS som open source.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard planlægger at udsende koden bag webOS under Apache-licensen, version 2.0, til september.

WebOS er det styresystem, der er udviklet af Palm, som blev opkøbt af HP i 2010 for 6,5 milliarder kroner.

I december annoncerede HP, at virksomheden vil udsende webOS til open source-fællesskabet.

Det skyldtes, at selskabet har besluttet at stoppe udviklingen af telefoner og tablets med softwaren.

HP har desuden fremlagt en tidslinje for udsendelsen af komponenter af softwaren, begyndende med Enyo 2.0 og den tilhørende kildekode.

Kan arbejde på tværs

Enyo 1.0 er et værktøj, det gør det muligt for udviklerne at arbejde på tværs af forskellige webOS-formfaktorer.

Enyo 2.0, der netop er udkommet som open source-software, understøtter nu også andre styresystemer, så udviklerne nemmere kan skrive applikationer, der virker på tværs af mobile enheder, heriblandt webOS, iOS og enheder med Android, såvel som computer-browsere som Internet Explorer og Firefox.

HP forventer, at den åbne webOS-beta udkommer til august, med version 1.0 til udgivelse i september.

Tidslinjen er kortere end for mange andre mobile open source-projekter. Til sammenligning tog Symbian et år og otte måneder om at udsende koden.

I løbet af den tid nåede nye styresystemer fra Apple og Google at få momentum. I sidste ende døde Symbian-projektet ud, da organisationen bag lukkede og ned, og resterne faldt tilbage i hænderne på Nokia.

Men processen mod en open source-udgave af webOS burde være mindre kompleks end med Symbian, sagde Jay Luman, der er senioranalytiker hos 451 Group, i december, da HP annoncerede planerne første gang. Han fortalte desuden, at han regnede med, at styresystemet ville blive frigivet som open source i løbet af første halvdel af i år.

Han forudså desuden, at HP ville vælge en Apache-licens, som er en af mest omfattende licenser, der tillader udviklerne af blande open source med deres egne opfindelser og sælge produkter med den kombinerede kode.

Open source-projektet bliver tilsyneladende bakket op af Bill Veghte, der er tidligere leder hos Microsoft, og som så sent som i sidste uge blev forfremmet til chief strategy officer hos HP.

I HP's pressemeddelelse bliver han citeret for at sige, at HP håber at kunne accelerere udviklingen af webOS og udbrede dens gode features til alle web-applikationer.

Læs også: HP tager stor beslutning: WebOS bliver open source

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere