Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Ingen vil købe Apples dyre Vision Pro-briller: Salget står i stampe

Apple Vision Pro er ikke just en sællert blandt forbrugere. Prisen på flere tusind dollar er en en barriere for forbrugerne.

Det går ikke som planlagt for Apple Vision Pro.

De ganske omtalte briller, som Apple lancerede omkring årsskiftet, har ikke opnået den ventede popularitet.

Ifølge den velkendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo er prisskiltet er stor barriere for forbrugerne – og Apple Vision Pro står da også til salg på selskabets hjemmeside til priser mellem 3.499 dollar og op til 3.899 dollar – hvilket svarer til 27.206 danske kroner.

Apple Vision Pro er ikke officielt tilgængelig i Danmark, men kan findes på visse websteder til omkring 40.000 kroner.

Når den officielt kommer til Danmark, kan vi forvente at prisen lander et sted over 30.000 kroner, hvilket også gør brillen til et af de dyrere stykker hardware i forhold til, hvad den almene borger render rundt med.

Nedadgående progoser

Ifølge Apple-analytiker Ming-Chi Kuo har Apple nedskaleret prognoserne for salg af Vision Pro-brillerne fra op mod 800.000 enheder ned til et sted omkring 400.000 enheder i 2024, skriver Mac Roumers.

Efterspørgslen på det amerikanske marked har været svagere end ventet, og derfor venter Apple nu, at kunder i andre markeder vil være lige så svære at få til at købe produktet.

Andre leverandører af VR- og augmenteret reality-briller har ligeledes haft det hårdt på det område.

Meta har for nyligt sænket prisen på VR-headsettet Quest 2, som nu er faldet til 199 dollar, det er den anden prisnedsættelse bare i 2024, så i løbet af i år, er Metas VR-produkt gået fra 299 dollar.

Sony måtte i slutningen af sidste år halvere udbuddet PlayStation VR2-headset, og Microsofts VR-forretning har været ramt af selskabets fyringsrunder sidste par, og der har hersket mystik, om hvorvidt selskabet ville komme med en ny version af HoloLens, som ikke er kommet indtil videre.
Læs Computerworld egen test af produktet her: