Artikel top billede

41.000 mails og 350 timers indtalte beskeder: Her er historien om stalkeren, der bare ikke ville give op

41.071. Så mange e-mails fik virkelighedens hovedperson bag den aktuelt mest omtalte serie fra sin bindegale stalker.

Miniserien Baby Reindeer topper i disse uger Netflix’ globale hitliste og giver et skræmmende og ofte dybt bizart indblik i, hvad der skete for en ung fyr, da han igennem flere år blev tæppebombet af uanmeldte besøg, chikane og tusindvis af e-mails fra en kvindelig stalker.

Komikeren Richard Gadd – der har skrevet serien og spiller hovedrollen som Donny Dunn – har baseret historien på egne oplevelser.

Faktisk er der så kort mellem fiktion og virkelighed, at de mange e-mails, der optræder i Baby Reindeer, angiveligt er de ægte af slagsen, som Gadd modtog fra den midaldrende kvinde, der i serien kaldes Martha.

I Netflix-serien bor Donny Dunn gratis hos sin ekskærestes mor og arbejder som bartender for at finansiere sin ambition om at blive stand-up’er – uagtet at hans komiske timing er til rotterne.

Det går med andre ord ikke fuldkommen fantastisk. Men intet er så galt, at det ikke kan blive værre.

I baren får Dunn en dag medlidenhed med den ældre og lidt forhutlede Martha og donerer en kop te på husets regning.

Fra det øjeblik bliver hun fuldkommen forgabt i ham – og giver ham i den forbindelse kælenavnet Baby Reindeer – og en både ubehagelig, men også rørende historie går i gang.

For det er ikke kun Martha, der kæmper med psykiske problemer. Donny Dunn har også traumer at bakse med og nyder i perioder tilsyneladende at have nogen, der ser ham som det vigtigste i verden.

Det stikker naturligvis helt af, og 41.071 e-mails og 350 timers voicemail er bare noget af det, som Donny Dunn modtager fra sin stalker.

Men når Richard Gadd optræder som fiktive Donny Dunn i en sand fortælling, så har det straks givet næring til diskussioner over hele verden.

For hvem er Martha i virkeligheden? Og hvem var det, der udsatte en ung Richard Gadd for overgreb?

Det er gået så vidt, at Richard Gadd har været nødt til at opfordre internettets selvbestaltede detektiver til at indstille jagten på virkelighedens hovedpersoner.

Og i mellemtiden har Daily Record talt med en anonym kvinde, som af mange er udpeget til at være virkelighedens Martha og selv føler sig forfulgt i kølvandet på Baby Reindeers succes.

Den slags kontroverser har selvfølgelig kun fået endnu flere til at tjekke Netflix-serien ud. Man er jo ligesom nødt til at vide, hvad alle de andre taler om, ikke?

Men læg eventuelt ud med at tage et kig på traileren her.