FBI aflytter slukkede mobiltelefoner

FBI har taget en omdiskuteret teknik i brug, som giver efterretningstjenesten ører over alt. Teknikken gør det muligt for FBI at aktivere slukkede mobiltelefoners mikrofon.

Den amerikanske efterretningstjeneste FBI er i stand til at aflytte folks mobiltelefoner, selv om de er slukkede, og FBI har gjort det i flere tilfælde for at skaffe beviser mod mafia-medlemmer. Det skriver Cnet.

Teknikken, der kaldes en "roving bug" er ren James Bond, men virkelig nok og har faktisk været diskuteret i årevis i sikkerhedskredse.

Bruges mod mafiaen

Teknikken "roving bug" er blevet godkendt af det amerikanske justitsministerium til brug mod medlemmer af New Yorks mafiafamilie, som er meget opmærksomme på traditionelle overvågningsmetoder.

Ifølge Cnet blev de to mafia-medlemmer John Ardito og hans advokat Peter Pelusos mobiltelefoner fra Nextel brugt af FBI til at lytte med på samtaler, der foregik i umiddelbar nærhed af telefonerne.

FBI vurderer Ardito som en af de mest magtfulde mænd i Genovese-familien, der er en af hovedkræfterne i den amerikanske mafia.

Slukket eller ej

Tilladelsen til at bruge teknikken kom fra den amerikanske dommer Lewis Kaplan, der oplyste, at teknikken virker, uanset om mobiltelefonen er slukket eller ej.

Nogle af Nokias telefoner er ifølge Cnet for eksempel stadig i stand til at "vågne op" og fyre alarmer af, selvom telefonen er slukket.

Hvis man vil være helt sikker på ikke at blive aflyttet, skal telefonens batteri fjernes, hvilket mange topfolk i forretningslivet helt rutinemæssigt gør før vigtige møder.

Financial Times har også tidligere beskrevet, hvordan det kan lade sig gøre at installere et stykke software i en mobiltelefon uden ejerens vidende. der aktiverer mikrofonen, når brugeren ikke telefonerer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere