Artikel top billede

BullGuard-opdatering lammede pc'er

Pc'er crashede på stribe, da brugerne i weekenden opdaterede deres virusbeskyttelse fra BullGuard. Virksomheden opfordrer folk til at henvende sig og få hjælp.

Der var panik på lørdag eftermiddag. Ikke kun hos sikkerhedsvirksomheden BullGuard, men i lige så høj grad hos virksomhedens kunder.

En opdatering gik galt, og lammede brugere med pc'er, der kører 64-bit-versionen af Windows.

"Det drejer sig om nogle få hundrede brugere. 32-bit-versionen er heldigvis stadig mest udbredt," siger Claus Villumsen, CTO i BullGuard.

BullGuard bruger BitDefender-antivirus i sine sikkerhedsprodukter, og modtager virus-signaturer fra BitDefender, når de kommer derfra. De sendes videre til BullGuards kunder.

"I lørdags kommer der så en signatur, der blokerer en række filer, blandt andet nogle Windows-systemfiler og også BullGuards egne filer. Det, man i branchen, kalder en falsk positiv."

Det var en Trojan.FakeAlert

Det er en signatur, der identificerer 'rigtige' filer som virus, her i form af en såkaldt Trojan.FakeAlert.

"Det burde ikke kunne ske, så vi skal finde ud af, hvordan vi undgår det i fremtiden. Det er utrolig ubehageligt, når kunderne har de her problemer, og vi vil gøre alt for at hjælpe dem tilbage på ret køl," siger Claus Villumsen, og understreger, at BullGuard og BitDefender arbejder på at opklare årsagen til fejlen.

Han forklarer, at hvis de kunder, der oplevede uregelmæssigheder, da de hentede opdateringen, ikke havde genstartet deres pc, men havde ladet den blive på nettet, var fejlen blevet rettet automatisk af BullGuard.

"Jeg ville sikkert også selv prøve at genstarte maskinen i den situation. Men det havde været bedre at lade være, for en række af systemfilerne kom i karantæne, og så kan de ikke findes ved opstart. Vi vil meget gerne have fat i de kunder, der stadig har problemer. Så skal vi hjælpe dem med at fjerne systemfilerne fra karantænen," siger Claus Villumsen.

Der var globalt 8.800, som opdaterede i den 40-minutters periode, hvor denne falske signatur var live, oplyser Claus Villumsen.

"Jeg ved ikke præcis hvor mange, der fik problemer. De kunder, der har været hårdt ramt, har jo haft svært ved at komme online igen, og dermed i kontakt med os. Jeg vil opfordre dem til at benytte vores live-chat, der er bemandet fra 8 til 21," siger Claus Villumsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere