Artikel top billede

Tablet-pc'erne vil påvirke netbooksalget i 2010

På trods af truslen fra tablet-pc'erne forventes det globale salg af netbooks fortsat at stige.

Computerworld News Service: Det globale salg af netbooks forventes at stige i årets første kvartal men kan blive påvirket af de håndholdte tablet-pc'er såsom Apples iPad, der bliver mere og mere populære, vurderer analysefirmaet DisplaySearch i en rapport, der udkom mandag.

Det globale netbookmarked kan komme op i nærheden af 8,7 millioner solgte enheder i første kvartal. Dette er en vækst på 44,9 procent i forhold til første kvartal i 2009, fortæller Chris Connery, der er vice president hos DisplaySearch. Tablet-pc'er med en målgruppe af brugere, der ønsker at se videoer, læse e-bøger og surfe på internettet, kan dog snuppe en bid af kagen, vurderer DisplaySearch.

Væksten i netbooksalget har delvist noget at gøre med lave priser, men pc-producenterne og -forhandlerne er nu bekymrede over de smallere profitmarginer og lavere omsætninger, som disse enheder genererer, fortæller John Jacobs, der leder analyserne af netbookmarkedet hos DisplaySearch.

Pc-producenterne vil muligvis flytte fokus over på produkter, der giver en højere profitmargin såsom tablet-pc'erne, der kan generere en højere omsætning og levere en funktionalitet, der er sammenlignelig med netbooks.

Tablet-pc'er, der har præinstalleret indhold, mekanismer til levering af indhold samt applikationer vil være i stand til at genere en højere omsætning og bedre profitmarginer for producenterne, forhandlerne og leverandørerne, mener Jacobs.

Apples iPad, som i lørdags kom i handlen i USA, er en håndholdt enhed med en touchscreen på 9,7 tommer, hvorpå brugerne kan se videoer, spille og surfe på internettet. Men til forskel fra netbooks har den ikke et indbygget tastatur, hvilket kan gøre den mindre velegnet til produktivitetsformål. Både Hewlett-Packard, Dell, Asus og Lenovo vil efter planen introducere konkurrerende produkter senere på året.

På trods af truslen fra tablet-pc'erne forventes det globale salg af netbooks fortsat at stige, siger DisplaySearch. Det samlede salg af såkaldte mini-bærbare, hvilket inkluderer netbooks og tablet-pc'er, kan i år nå op på 43,8 millioner enheder. Dette vil udgøre en vækst på 28,5 procent. Netbooks vil udgøre rundt regnet 20 procent af alle bærbare pc'er solgt i år, vurderer DisplaySearch.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere