Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft på vej med sin første egenudviklede AI-model nogensinde: Her er MAI-1

Microsoft er godt i gang med at udvikle en ny AI-model, som skal udfodre GPT-4 og Google Gemini. Arbejdstitlen: MAI-1.

Microsoft er godt i gang med at udvikle en helt ny stor-skala AI-sprogmodel, som skal tage kampen op med de i dag helt store spillere på det marked, nemlig Google Gemini, GPT-4 og Anthropic.

Arbejdstitlen på den nye AI er MAI-1.

Som navnet antyder, er det Microsofts allerførste egen-udviklede AI i denne størrelsesorden.

Selskabet ejer som bekendt en stor del af OpenAI, der står bag ChatGPT og andre løsninger.

Det er netop OpenAI’s GPT-4, der er motoren i Microsofts Copilot, som selskabet for alvor ruller ud for tiden.

Men nu vil Microsoft altså selv.

Selskabet har i spidsen for hele MAI-1 projektet indsat den tidligere chef for Googles AI-projekter, Mustafa Suleyman. Han fulgte med i købet, da Microsoft for et par måneder siden købte AI-startuppen Inflection, hvor han var CEO.

Ifølge The Information er det planen, at MAI-1 skal udvikles om en helt ny LLM - large language model - og den skal være stor.

Microsoft arbejder således med det mål, at den nye AI skal have 500 milliarder parametre, hvilket vil indplacere Microsoft-LLM’en i samme kaliber som GPT-4.

Ifølge The Information tyder projektet på, at Microsoft arbejder efter en to-strenget AI-strategi med dels mindre lokale LM’ere til mobiltelefoner samt dels store LLM’ere, der kører i clouden.

Ifølge mediet er det endnu ikke helt fastlagt, hvad præcis MAI-1 skal bruges til. Det kommer til at afhænge af dens performance, når først den er klar.

Microsoft har til træning af den nye Microsoft AI allokeret en stor mængde servere udstyret med Nvidia GPU’er.

The Information vurderer, at det meget vel kan være, at Microsoft vil præsentere og fremvise MAI-1 for offentligheden på selskabets Build-konference, der løber af stablen om få uger.